Yaşamım ve hobilerim

Elektrik Projesi

Bu yazı tarafından 26 Oca 2012 tarihinde Büyük Resif, Projeler bölümünde yayınlandı. 0 yorum aldı ve 724 defa okundu.

İnşaat aşamasında elektrik tesisatı konusunda da çalışmalarım oldu. Klasik elektrik bağlantılarında tek bir hat eklerle bütün odalara ve oda içlerinde bütün prizlere dağılır. Buzdolabı ve fırın çalışırken çamaşır makinesi devreye girince yanan ampullerden voltajın düştüğünü fark edersiniz. İşte bunun sebebi bütün hattın aslında tek bir kablo üzerinden beslenmesidir. Ofis binamızda ise dairedeki tüm elektrik tesisatı, bağlantısız ve eksiz olarak dairenin elektrik panosuna toplanıyor. Akvaryumun olduğu duvara ise ayrı ayrı 3 adet elektrik kablosu çekildi. Bunlardan birini aydınlatmaya birini ısıtma ve soğutma işine, diğerini ise kalan cihazlara ayırmayı planlıyorum.

[nrelate-related]

Elektrik için akvaryum masası içine yerleşecek bir elektrik panosu tasarlıyorum. Panonun birkaç faydası olacak. Öncelikle elektrikle su iyi geçinemediği için, su yalıtımı yapmam gereken kısmı hem belirlemiş hem de olabildiğince kısıtlamış olacağım. Bu bölgeyi güvene almak tüm akvaryumu güvene almak anlamına gelecek. Tüm kabloların burada toplanmasının hem görüntü kirliliğinin azaltılmasına hem de kullanım kolaylığı sağlanmasına faydası olacağını düşünüyorum. Elektrik panosunun içinde IKS Aquastar ve dört adet kontrol edilebilir prizi, Tunze Dalga Kontrol Cihazı, Grotech dozaj pompası, Sander ozonizator ve akvaryum cihazlarının bağlantısı için 30 civarında priz içeren bir bölüm olacak.

Bu kutuyu akvaryumun arkasında bulunan boydolaba yerleştireceğim, yani tamamen akvaryum masasından bağımsız olacak. Binanın tümü jeneratörle besleniyor ama gerekirse kesintisiz güç kaynağı ekleyebilirim. Bunu zaman gösterecek.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir