Yaşamım ve hobilerim

Bakın, Ne Buldum

Bu yazı tarafından 7 Şub 2012 tarihinde Akvaryum, Cello, Defne bölümünde yayınlandı. 3 yorum aldı ve 951 defa okundu.

Evde ve hobilerimde kullandığım cihazlar genelde modası geçmiş ürünlerdir. Fotoğraf makinam artık kimsenin kullanmadığı filmli bir model; stereo sistemim teknoloji severlerin gözardı edebildiği lambalı bir model;  müzik kaynağım pikap ve liste böyle uzayıp gidiyor. Ama teknolojinin nimetlerine de sırt çevirmeye gerek yok. Kontrol sizde olduğu sürece iyi bir şey olduğu kesin. Çello çalışmalarım için ses kayıt cihazı arıyordum. Bundan bahsederken bir arkadaşım bu cihazdan bahsetti ve hata denemem için getirdi. Ve bundan sonra deneme faslı başladı. Bu cihazın video kayıt özelliği bulunduğunu biliyordum ama ilk gün bunu önemsemedim.

Yazıyı yazarken “Vidyo” kelimesini kullanmıştım ama Ötüken Türkçe Sözlüğüne göre kelimenin doğrusu “Video” imiş.
  İlk ve temel sebep pek de fotojenik biri olmaman ve kamera karşısında rahat edemem. Bunun yanında, ses dosyalarının video dosyalırına göre daha küçük olacağını varsayıyordum. Ama hayır, iki dosya birbirine oldukça yakın çıktı. Sonra internet sitemde deneyebilmek için ses dosyalarının yüklenebildiği Youtube benzeri bir site aradım. Evet, bu tip siteler var ama anladım ki ses dosyası kaydeden pek çok kişi, bir kaç fotoğraf ekleyerek bu dosyaları video dosyasına çeviriyor ve Youtube ‘a yüklüyor. Öyleyse dedim kendi kendime, elimdeki cihaz aynı işi yapabiliyorken neden daha fazla uğraşayım?

Zoom Q3 ses kaydetmede uzman. Lütfen şunu anlayın: bu bir video cihazı DEĞİLDİR.Eğer10x zoom, yüksek çözünürlüklü pırıl pırıl bir görüntü peşindeyseniz başka cihazlara bakın. Bu cihaz ise size mükemmel ses kayiti ve idare edecek video kayıtı verecektir.

[nrelate-related]

HD özellikli pekçok cep aleti gibi, Q3HD de otofokus ya da zoom özellikleri sunmuyor. Net kayıt yapabilmesi için konuyla arasında en azından 1 m civarında mesafeye bulunması gerekiyor. Daha önce dediğim gibi, Q3′ ün asıl güçlü yanı, mükemmel ses kayıt yapabilen dahili mikrofonlar. Bu mikrofonlar “120 X/Y” diye adlandırılan bir şekilde  yanyana fakat farklı yönlere bakacak şekilde yerleştirilmiş. Bu şekilde, cihaz farklı yönlerden gelen sesleri kaydedebiliyor ve çalarken birleştirildiğinde sesin derinliği artıyor.

Başlangıçta bu cihazı çello çalışmalarım için kullanmayı planlıyordum ama video özelliğinin kalitesi fikrimi değiştirdi. Diğer hobilerimde ve yaşantımda bu cihazı kullanacağım.

3 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Tolga Yaman

    Video kalitesini beğendiğine göre dikkate değer olduğunu düşünüyorum. Siteye bir kaç örnek video koyman mümkün mü?

  2. Mahir

    Denizakvaryumu.com ‘dan geldim, “büyük resif” ile ilgili gelişmeler var mı? eğer düşündüğüm gibi orta fotoğraftaki tank ise, hep kurmak istediğim boyutları yakaladığınızı söyleyebilirim.

    Yorumu ancak buraya yazabildim…

    Selamlar

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir