Yaşamım ve hobilerim

Nikon

Bu yazı tarafından 12 May 2012 tarihinde Cihazlar, Fıropedia, Yaşam bölümünde yayınlandı. 0 yorum aldı ve 796 defa okundu.

“Hayat boyu karşılaşılacak zor koşullar için üretildim, karşılaşabileceğin her türlü durum için; ve seni hiçbir zaman yarı yolda bırakmayacağım. Beni çizebilir ya da yamultabilirsin fakat hiçbir zaman bozamazsın. Yağmurda beni dışarı çıkarabilirsin, masandan düşürebilirsin veya boynunda taşıyarak Sahra’yı geçebilirsin. Senin için çekemeyeceğim bir fotoğraf yoktur. Sen göçtükten ve unutulduktan çok sonra bile hala çalışıyor olacağım. Yirmi yıl sonra bile biri çıkıp sıfır fiyatımdan daha fazla ödeyerek bana sahip olacak. Ben bir Nikon’ um, yapılmış en iyi 35 mm kamera.”

Nippon Kogaku, 25 Temmuz 1917’ de, bir tanesi 1881’ e dayanan, üç optik firmasının birleşimiyle oluşturuldu. İşe 200 çalışanla başladılar e 1921’ de 8 Alman teknikerin yardımını aldılar. İlk başlarda sadece bir optik firmasıydı; kamera üretimleri yoktu. O yılların öncü Alman üreticileri Leitz ve Zeiss’ in izinden gidiyorlardı.

[nrelate-related]

1930’ lardan itibaren 50 mm’ den 700 mm’ ye çeşitli lensler üretmeye başlamışlardı ve “Nikkor” ifadesi ilk defa o yıllarda kullanıldı. Kelimenin kaynağı, Nikon’ un ilk mikroskopları için kullandığı “Nikko” kelimesiydi. 1937 yılında 3 yeni Nikkor, 50 mm f/4.5, 50 mm f/3.5 ve 50 mm f/2.0, Hansa Canon için üretildi. Canon’ un kullandığı ilk lensler Nikkor’ lardı. Hatta 1947’ lerin ortalarına kadar Canon’ a tüm lenslerini Nikon üretti.

 

2. Dünya Savaşı Nikon için pek çok şeyin değiştiği bir olay oldu. Hükümet, ordusuna dürbün, periskop ve diğer optik alet tedarikçisi olarak Nikon’ u seçti. Bu dönemde Nikon 19 fabrikaya ve 23000 çalışana ulaştı. Tabi ki, bu dönemde üretilen bütün donanım ordu ihtiyacı olduğundan o günün standartlarının üzerinde üretim yapmaya alışmışlardı.

 

Savaşın bitmesiyle üretimlerini tek fabrika ve 1400 civarında çalışanla sınırladılar ve sadece sivil amaçlar için üretime geçtiler. Eskisi gibi kaliteli optik ürünler üretmelerine rağmen Japonya dışında marka tanınırlığı hiç yoktu. 1946 yılında ilk fotoğraf makinelerini ürettiler. Bir tane 6×6 TLR, bir tane de lensi değiştirilebilir bir 35 mm. TLR tasarımı fazla geçmeden üretimden çekildi ama 35 mm bir süre daha devam etti. Fakat bu dönem tam olarak karmakarışıktı ve Eylül 1946’ da ilk tasarım tam olarak sonlandırıldı. Ancak 1948’ de üretimine geçildiğinde ismi de kararlaştırılmıştı: Nikon.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir