Yaşamım ve hobilerim

Öğretmenin Önemi

Bu yazı tarafından 14 Tem 2012 tarihinde Cello bölümünde yayınlandı. 0 yorum aldı ve 997 defa okundu.

Yetişkin yaşlarda çelloya (veya kemana) başlayan kişiler için tek ve en önemli konu öğretmendir. Bazı yeni başlayan kişiler bu gerçeği önemsemeden tek başlarına yapabileceklerini düşünür. Bakın şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, çello öğrenmek araba kullanmayı öğrenmeye benzemez. Yaptığınız hataları o an farkedemezsiniz ve zemenle bu hatalar sizing doğrularınız olur. En sonunda farkettiğinizde ise düzeltmek için çok daha fazla çaba sarfetmeniz gerekecektir.

[nrelate-related]

Yani, çelloya yetişkin yaşta başlıyorsanız, bütçeniz dahilindeki çelloları aramayı bırakın. Arşe ve tellerle ilgili diğer aramalarınıza da son verin. Sizin asıl ihtiyacınız öğretme konusunda becerili olan iyi bir çellisttir. Sanırım her çellonun farklı karakteri olduğunu, ve o karakterin çalana uyması gerektiğini öğrenmişsinizdir. O halde bu uyum konusunun öğretmeniniz için de geçerli olduğunu biliyorsunuzdur. Bu yüzden öğretmen bulmaya çok daha fazla vakit ayırın, bulduktan sonra sohbet edin ve iletişiminizi arttırın. Uyum konusunda kafanızda şüphe bırakmamaya çalışın.

 

Pek çok müzisyen, eğitimlerine çocuk yaşta başlarlar. Bu sayede, pek çok zorlukları farkına varmadan veya az çabayla çözerler. Ama yetişkin yaşta başlayanlar için konu tamamen farklıdır. Yakında varlığından haberinizin olmadığı pek çok kasa sahip olduğunuzun farkına varacaksınız. Bu kasları kullanmayı tekrar öğreneceksiniz ve en önemlisi de ihtiyacınız olmadığında kullanmamayı öğreneceksiniz. Öğretmeniniz bu konuları çok küçükken çözdüğü için sizin yaşadığınız sorunları anlayabilmesi ve bu sorunara çözüm üretebilmesi gerekir.

 

Bu makaleyi burada bitiriyorum ki, bir an önce öğretmen aramaya başlayın. Haydi, vakit kaybetmeyin…

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir