Yaşamım ve hobilerim

Nota Sehpası

Bu yazı tarafından 14 Tem 2012 tarihinde Cello bölümünde yayınlandı. 0 yorum aldı ve 1.388 defa okundu.

Rahat bir çalışma ortamı için kesinlikle bir nota sehpasına ihtiyacınız var. Çalışma kitaplarınızı oraya buraya koymak daha ucuz bir yöntem olabilir ama inanın bana işe yaramaz. Çalışmadan fayda alabilmeniz için rahat olmanız çok önemlidir.

[nrelate-related]

Nota sehpası kullanmaya başladıktan sonra çalışma sürelerinimin uzadığını söyleyebilirim.

İlk kullandığım nota sehpası Hercule’ ün bir ürünüydü. Katlanabilir olduğundan taşınması kolaydır. Görünüşüne bakmayın, ağır kitapları bile taşıyabildiğinden memnun kaldığım bir üründü. Daha sonra kendim bir nota sehpası tasarladım ve Aduro Ahşap’ a yaptırdım.

Bu sehpa Sipo ağacından yapıldı. Bildiğiniz gibi lale çiçeği Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir. 500 yıl gibi bir süredir mozaiklerde, çinilerde ve diğer başka süslemelerde kullanılıyor. Saray için uygulanan sanat zamanla halk arasında da kabul görmüş ve günümüzde değişik yerlerde lale figürü sürekli karşımıza çıkar. Ebru sanatı gibi sanatlara da konu olmuştur. Sonuç olarak bu sehpayı tasarlarken ben de lale figürünü örnek aldım. Nişanlım da müzik aleti çaldığından iki taraflı yaptım ki, birlikte çalarken de kullanabilelim. Şık olmuş değil mi?

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir