Yaşamım ve hobilerim

Okki Nokki

Bu yazı tarafından 14 Ağu 2012 tarihinde Hi-Fi bölümünde yayınlandı. 1 yorum aldı ve 1.435 defa okundu.

Aslında vakumlu temizleme makineleri hi-fi dünyasında oldukça eskiden beri varlar. Ama son yıllarda plağa olan ilginin artmasıyla vakumlu plak temizleme makinelerine olan ilgi de arttı. Artık daha çok odyofil bu makinelere sahip olmak istiyor ve bu da yeni firmaların piyasaya girmesine sebep oluyor. Okki Nokki bu firmalardan biri.

 

[nrelate-related]

 

Vakumlu plak temizleme makinesi aramaya başladığımda Okki Nokki hemen ilgimi çekmeyi başardı. Küçük ama sağlam alüminyum kasa, kuvvetli bir vakum sistemi ve dönüş motorunu gizliyor. Ayrıca her ne kadar görünmese de kirli sıvının biriktirildiği depo da kasanın içinde yer alıyor.

Okki Nokki’ de iki adet kontrol düğmesi bulunuyor. Bunlardan bir tanesi dönüş motorunu kontrol eder ve 3 konumu var: İleri, geri ve durdurma. Tahmin ettiğiniz gibi Okki Nokki’ nin motoru, piyasadaki bazı muadillerinden farklı olarak her iki yöne de hareket edebiliyor. Fırçalama işlemini kolaylaştıran ve daha etkili kılan bir özellik bu. Diğer düğme ise vakum motorunu açıp kapamaya yarıyor. Plağı güzelce fırçaladıktan sonra, motor ileri yönde (yani saat yönünde) çalışırken vakum motorunu çalıştırarak kirli sıvıyı topluyorsunuz.

 

Makineyi boşaltmak için basit bir uygulama gerekiyor. Deposundan dışarı doğru uzanan küçük hortumun ucundaki tıpayı çıkartmak ve makinenin arka tarafını biraz kaldırarak sıvının akmasını sağlamak. 20 – 30 plaktan sonra deposunu boşaltmanız gerekiyor ama unutsanız bile Okki Nokki’ nin içindeki bir sensör deposu dolduğunda makineyi otomatik olarak durduruyor. Bu arada, Okki Nokki kesinlikle depo hortumunun tıpası açık şekilde kullanılmasını onaylamıyor.

 

Okki Nokki’ yi aldıktan sonra ve her temizlik seansı sonrası döktüğüm sıvının rengini gördükçe iyiki almışım diyorum. Güya her plağımı arşiv dolabıma koymadan önce temizleyip koyuyordum, ama anlaşılan o ki, Okki Nokki!

One Comment

Join the conversation and post a comment.

  1. Ufuk

    Bu cihazın fiyatı nedir yazabilir misiniz ve nereden alınabilir?

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir