Yaşamım ve hobilerim

Lambalıların Mikrofoni Sorunu

Bu yazı tarafından 22 Ağu 2012 tarihinde Hi-Fi bölümünde yayınlandı. 2 yorum aldı ve 1.425 defa okundu.

Counterpoint SA-5.1 satın alma hikayemi burada anlatmıştım. Cihaz bana geldiğinde aşırı mikrofonik idi. Etrafında yürüdüğümde, yüksek sesle konuştuğumda, elimi ses kontrolüne uzattığımda yüksek sesle inliyordu. Bu başlangıçta biraz can sıkıyordu fakat sistemi kullandıkça iyice can sıkmaya başladı. Ben de zaman içinde bu konuyla ilgili araştırma yapmaya başladım.

[nrelate-related]

Bu cihazı satın aldığım kişi daha önce orjinal durumda olan bir Counterpoint SA-5.1 ve bir Counterpoint SA-3.1 kullanmış. Dediğine göre, geliştirmeler yapılmış olun bu cihaz diğerlerinden daha az gürültüye ama daha çok mikrofoniye sahipmiş. Bu durumda anladığım kadarıyla mikrofoninin sebebi yapılan değişiklikler olabilir. (bu basit matematik dostum, anlamadıysan benimle iletişime geç.)

İnternette yaptığım araştırmadan sonra gördüm ki, mikrofoni sorunuyla uğraşan insanlar öncelikle lambalara çözüm arıyor. Ben de öncelikle lamba sönümleyici almaya karar verdim. Biraz daha araştırdıktan sonra da gördüm ki Herbie’s Audio Lab adlı firmanın ürünleri bu konularda oldukça iyiymiş. Bu firma butik üretim yapan ve ürünlerini makul fiyatlara satan bir firma. En çok bilinen ürünlerinden biri de lamba sönümleyicileri olunce denemek istedim. Böylece firmadan Steve ile iletişime geçtim ve ona da durumla ilgili fikrini sordum. O da bana lamba sönümleyicilerine ilave olarak Tenderfeet adlı cihaz ayaklarını önerdi. Başka bir kaç ürünle birlikte bunları sipariş ettim ve kısa süre sonra paketim geldi.

Dört 6DJ8 lambaya Rx Ultrasonic sönümleyici ve diğer lambalara Preamp Ultrasonic sönümleyici taktım. Ayrıca mevcut ayakları da Herbie’s Tenderfoot adlı ayaklarla değiştirdim. Ve şaşılacak şey ama mikrofoniyi beklentimin ötesinde halletti. Birdenbire lambalı ön yükseltecim katıhal gibi sessizleşti. SA-5.1’ deki o can sıkıcı mikrofoni yokoldu. Bu ürünleri kesinlikle öneririm.

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Kaan

    Peki bir sorum var, bu ring den önce o basit silikon ring leri denediniz mi acaba ?

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir