Yaşamım ve hobilerim

Arşenin Ucunda Çalışmak

Bu yazı tarafından 23 Eki 2012 tarihinde Cello bölümünde yayınlandı. 1 yorum aldı ve 2.499 defa okundu.

Daha önce şu makalede anlattığım gibi çello çalabilmek için yeterince kuvvetli olmanız gerekiyor. Çünkü çello çalmak genellikle günlük hayatta kullandıklarınızın dışında kaslar gerektirir. Güçlü biri olabilirsiniz ama bu çello çalarken zorlanmayacağınız anlamına gelmez.

 

[nrelate-related]

 

Yetişkin bir öğrenci olarak günlük hayatın keşmekeşinde çelloya 1 saat ayırmanın zor olduğunu biliyorum. Bu yüzden, bu süreyi ayırdığınızda zamanınızı verimli kullanmak durumundasınız. Eğer kolaylıkla yoruluyorsanız çello çalışmak eğlenceli değildir, inenın bana. Arşe dönemimde (buna “arşe dönemi” olarak adlandırdım çünkü tek yaptığım arşe çalışmaktı) omzumda ve göğsümün üst tarafında ağrılar yaşıyordum. Öğretmenim Yiğit Tan ile yaptığımız değerlendirme de bu sorunun bir sebebinin de kaslarımın zayıf olmasına bağladık. Bunu yenebilmek için de arşenin ucunda çalışmaya başladım.

Bu çalışma yöntemi son derece basit:  O an ne çalışıyorsanız, bunu arşenin ucunda yapın. Boş telde arşe çekmek, gam ya da bir müzik parçasını çalışmak, hepsi olablir. Üstelik bir kaç kazancınız olacak. Öncelikle arşeyi ve daha iyi kontrol etmeyi öğreneceksiniz. İkinci olarak uçta çalmak kaslarınız için daha zor bir iş olduğundan, zaman içinde güçleneceksiniz. Üçüncü olarak çalışmak durumuda olduğunuz parçaları çalışmış olacaksınız ve son olarak bütün bunları o değerli bir saat içinde yapmış olacaksınız.

 

Aşağıdaki video bağlantısı bu konuda daha fazla bilgi verebilir.

 

http://www.youtube.com/watch?v=vZJH18DW_Hw

 

One Comment

Join the conversation and post a comment.

  1. Çello Kursu İzmir

    Güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir