Yaşamım ve hobilerim

Çalışmayı Programlamak

Bu yazı tarafından 14 Tem 2012 tarihinde Cello bölümünde yayınlandı. 2 yorum aldı ve 1.109 defa okundu.

Doğrudan söyleyeyim, çello öğrenmeyi bir şeye benzetmek gerekirse, patenler üzerindeyken yeni bir dil öğrenmeye benziyor, aynı anda paten yapmayı da öğrenirken. Zihinsel olarak yaptığınız işe yoğunlaşmışken fiziksel hareketler de yapmalısınız. Kaslarınızı germeden yaptığınız işe devam etmelisiniz ve her iki elinizle farklı işler yaparken gözlerinizle notaları takip etmelisiniz ve bütün bunları yaparken kaslarınızın ağrıdığını farkedebilmelisiniz. Bu beyniniz için aşırı yüklenmedir ve duruma alışana kadar çok fazla çalışmalısınız.

[nrelate-related]

Bunları küçük yaşta, farketmeden halleden öğretmeniniz sizin neler çektiğinizi bilemeyebilir ama sizi anlamak için elinden geleni yapmalı. Tabiki asıl iş size düşüyor. Sürekli aynı şeyleri en baştan çalışmanız gerekecek. Boş telde arşe mi çalışıyorsunuz, bunu aylarca yapacaksınız. En küçük detayı bile defalarca çalışmanızgerekecek. O yüzden bir kere daha doğrudan söylüyorum, çelloyu haftada bir saat öğretmenle ders yaparak öğrenemezsiniz. Kendi tecrübemden biliyorum. İlerlemek için günlük çalışma gereklidir. Pek çok tecrübeli çellist, haftada bir defada 4 saat çalışmaktansa hergün yarım saat çalışmanın daha iyi olduğunu söylerler. Kendinizi, önceden belirlediğiniz sürede çelloyla çalışmaya ve bunu aksatmamaya adamalısınız.

 

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. orcan koç

    Merhaba,şansa araştırma yaparken sayfanıza denk geldim ve öğretmeninizden bahsedişiniz ve çaldığınız notaları görünce bu kişiyi tanıyormuyum diye düşündüm. çünkü öğrenim şekliniz ve bildikleriniz tam benim anlattığım gibi.
    Sonra araştırdım ki benimde hocamın öğrencisi olan Yiğit ten öğrenmişsiniz bütün bunları.Harika öğrenmiş harika anlatmışsınız.
    Tebrikler, başarılarınızın devamını dilerim.
    sevgiler:)

    • firo

      Merhaba, yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sanırım Prof. Doğan Cangal’ dan bahsediyorsunuz. Türkiye’ de viyolonsel eğitiminde çok önemli yeri var gerçekten Buradan şükranlarımı iletmiş olayım. Yiğit elinden geleni yapıyor ama nasıl çal(ama)dığımı görseydiniz bazı satırları eminim yazmazdınız 🙂

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir