Yaşamım ve hobilerim

Eastbourne

Bu yazı tarafından 26 Oca 2012 tarihinde Geziler, Yaşam bölümünde yayınlandı. 0 yorum aldı ve 671 defa okundu.

Eastbourne 1999 yılında benim ilk defa yurt dışında gittiğim yerdi. O yüzden bu küçük kasabanın bendeki yeri ayrıdır. Pek çok güney kasabası gibi Eastbourne de, 1840’ larda demiryolu hattının oraya ulaşmasıyla hayat buldu. Daha sonraları Devonshire Dükü William Cavendish bölgenin gelişmesini sağladı. Bir anda ülkenin önemli bir tatil beldesi olan Eastbourne’ ün tatilcilerinden biri de Claude Debussy’ dir. Besteci, La Mer’ i burada tamamlamıştır. Günümüzde ise Eastbourne tam bir “Emekliler Kasabasına” dönüşmüş durumdadır.İskele kasabanın ana ilgi odağıdır. Yaklaşık 30 metre genişliğindeki büyük yapının üzerinde çeşitli yiyecek mekanları, değişik eğlenceler bulunur. Soğuk İngiltere’ nin kısmen sıcak bölgesi olduğu için haftasonlarında iskele bölgesine çok fazla yerli turist gelir. Zaten kasabanın canlandığı ender zamanlar da haftasonlarıdır. İskele bölgesinde güzel kafeler ve restoranlar vardır, bütün bir günü orada dolaşarak geçirmek mümkün oluyor.

[nrelate-related]

 

İngiliz emeklilerinin gözde mekanı olan Eastbourne’ da akülü küçük arabalara inanılmaz bir talep var. Yaşlılar bu arabalarla evlerinden gidecekleri her yere ulaşımı sağlıyorlar. Sonra arabalarından inip alışverişlerini yapıyor ve sonra arabalarıyla tekrar evlerine dönüyorlar. Alışık olmayanlar için kaldırımda yürürken arkanızdan akülü arabaların vızıltısını duymak şaşkınlık verebiliyor.

 

Doğa yürüyüşlerini sevenler için Eastbourne güzel imkanlar sunuyor. O bölgenin sahili değişik bir jeolojik oluşuma sahip. Bu bölge aslında deniz tabanının altında bulunan çok zengin bir kireç taşı bölgesiymiş. Alplerin oluşmasına yol açan tektonik hareketler döneminde yükselmiş ve deniz yatağı kireç taşı tepeleri olmuş. Bunlardan en ünlüsü Beachy Head olarak bilinen denizden 170 metre yüksekliğe sahip olan tepedir. Hem sahip olduğu manzara hem de bölgenin güzelliği gitmeye değer kılıyor.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir